TÜRKİYE HOKEY FEDERASYONU

Atatürk Hokey Federasyonu
PANDEMİ DÖNEMİNDE HAKEMLER İÇİN MÜSABAKALARDA UYGULANACAK ÖNLEMLERE İLİŞKİN PROTOKOL

PANDEMİ DÖNEMİNDE HAKEMLER İÇİN MÜSABAKALARDA UYGULANACAK ÖNLEMLERE İLİŞKİN PROTOKOL

MADDE 1 – AMAÇ

 

1- Bu protokol, 2020 - 2021 Sezonunda Covid-19 pandemi sürecinden dolayı Türkiye Hokey Federasyonu Tarafından düzenlenecek organizasyonlara ilişkin özel koşulları belirlemek amacıyla düzenlenmiştir.

 

2- Bu protokol de yer alan özel düzenlemeler saklı kalmak koşuluyla müsabakaların oynanmasına yönelik diğer Lig Statülerinde yer alan hükümler aynen uygulanır.

 

 MADDE 2 – KAPSAM

 

Bu protokol, Türkiye Hokey Federasyonu Tarafından düzenlenecek olan organizasyona katılan yönetici, antrenör, sporcu, hakem ve diğer kişileri kapsar.

 

MADDE 3 – ORGANİZASYON ve SORUMLULUK

1- Lig ve Organizasyona gelecek hakemler Covid - 19 Risk Taahütnamesini doldurmalıdır.

2- Covid-19 Tarama Anketi lig ve organizasyona gelmeden bir gün önce doldurulmalı ve turnuvanın başladığı gün Covid-19 Risk Taahütnamesiyle birlikte Federasyon Görevlisine teslim edilmelidir.

3- Lig ve Organizasyona gelecek hakemlerin ''HES KODU'' olmalıdır.

4- Lig ve Organizasyona gelecek hakemlerin müsabaka tarihinden 14 gün öncesinde kendilerini kontrol etmeleri ve günde 2 defa ateşlerini ölçmeleri önerilmektedir.

5- Müsabaka başlama seromonisi yapılırken sporcuların ve hakemlerin el sıkışmaları yerine selam vermeleri gerekmektedir ve takım fotoğrafı pozu verilmeyecektir.

6- Müsabaka öncesi hakemler tarafından yapılan teçhizat kontrolü, seremoniden önce saha içerisinde yapılır ve oyuncuların birbirleri ve hakem ile arasındaki mesafenin en az 1,5 (bir buçuk) metre olmasına dikkat edilir.

7- Müsabaka öncesi seremonilerde takım kaptanları 1 adım öne çıkarak selam verir ve seremoni sonlanır.

8- Her müsabaka öncesi hakem masasında topları dezenfekte etmek için dezenfektan ile hijyenik tek kullanımlık bez bulunmalıdır.

9- Müsabaka öncesi, devre arası ve müsabaka sonunda; ev sahibi takım, misafir takım ve hakemler ayrı ayrı zaman diliminde, uygun salonlarda ayrı koridor veya ayrı kapılardan sahaya çıkacak ve sahadan ayrılacaktır.

10- Müsabaka sonrasında saha içerisindeki takımlar ve hakemler sahayı tamamen terk etmeden bir sonraki müsabakanın takımları ve hakemleri sahaya giremezler. Sahadaki gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra müsabakanın hakemleri tarafından sahaya davet edilirler.

11- Hakem masasında her müsabaka öncesi hakem masası, bilgisayar ve skorbord araç gereçlerini dezenfekte etmek için dezenfektan ile hijyenik tek kullanımlık bez bulunmalıdır.

12- Kendini rahatsız hisseden ve ateşi 37,8 derece olan hakemlerin Merkez Hakem kuruluna bilgi vermesi ve kesinlikle salona gelmemesi gerekmektedir.

13- Müsabakada görevli olmayan hakemler tribünde maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek müsabakaları takip etmelidir.

14- Masa hakemi olarak görev alan hakemler maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek görev yapmalıdır.

15- Rezerv hakem olarak görev alan hakemler maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek görev yapmalıdır.

16- Hakem masasında el dezenfektanı bulundurulması gerekmektedir.