TÜRKİYE HOKEY FEDERASYONU

Atatürk Hokey Federasyonu
KADINLAR SALON AVRUPA ŞAMPİYONASI 2022 YILINDA ALMANYA'DA DÜZENLENECEK

KADINLAR SALON AVRUPA ŞAMPİYONASI 2022 YILINDA ALMANYA'DA DÜZENLENECEK

Avrupa’nın En İyi 8 Ülkesinin yer aldığı Kadınlar Salon Hokeyi Avrupa Şampiyonası 12-15 Ocak 2022 tarihleri arasında Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenecek.

A Milli Kadın takımımızın da mücadele edeceği şampiyonada şu ülkeler bulunuyor;

Şampiyonada yer alan ülkeler;
🇹🇷Türkiye
🇦🇹Avusturya
🇧🇾Belarus
🇨🇿Çekya
🇩🇪Almanya
🇳🇱Hollanda
🇷🇺Rusya
🇺🇦Ukrayna

Şampiyona ile ilgili bir açıklama yapan Federasyon Başkanımız Sadık Karakan “A Milli Kadın Hokeycilerimiz Avrupa’nın en iyi 8 ülkesinin bulunduğu şampiyonada ülkemizi en iyi şekilde temsil edecektir. Tabii buraya gelmek için gerek sporcularımız gerekse teknik ve idari kadromuz ciddi bir emek sarfetti. Şampiyonada mücadele edecek Avrupa’nın en iyi 8 ülkesi dediğimiz zaman bir bakıma da dünyanın en iyi 8 ülkesini ifade ediyoruz aslında. Çünkü Uluslararası Hokey Federasyonu’nun açıklamış olduğu dünya geneli sıralamasında bu ülkeler tüm kategorilerde ilk 10’da yer alıyor” diye konuştu. 

Doğru bir planlama ile hareket ettiklerini sözlerine ekleyen Karakan, “Şampiyonada bulunan diğer ülkeler hokeyle bizden yüzyıl daha önce tanışmış olabilir ancak biz doğru bir planlama ve yapılanma ile karşılarına çıkacağız. Son 3 yıldır kadın hokeyinde elde ettiğimiz kazanımlar bize başarının tesadüf olmadığını gösteriyor. Bu yüzden önümüzdeki şampiyonada doğru planlama ile başarabileceklerimiz bizleri cesaretlendiriyor” ifadelerini kullandı.