TÜRKİYE HOKEY FEDERASYONU

Atatürk Hokey Federasyonu
NİZİP ZEUGMA EUROHOCKEY KULÜPLER AVRUPA ŞAMPİYONASI C3'TE ŞAMPİYON OLDU!

NİZİP ZEUGMA EUROHOCKEY KULÜPLER AVRUPA ŞAMPİYONASI C3'TE ŞAMPİYON OLDU!

3 - 6 Haziran 2022 tarihleri arasında ülkemizin ev sahipliğinde Kırklareli'de düzenlenen Avrupa Kulüpler Şampiyonası C3'te temsilcimiz Nizip Zeugma Erkek Takımı tüm maçlarını kazanarak şampiyon oldu.

Nizip Zeugma ile birlikte toplam 6 takımın bulunduğu şampiyonada temsilcimiz Malta takımı Qormi Daikin ve Finlandiya takımı HC Klippari ile A Grubunda  yer aldı. B Grubunda ise Macar takımı Epitok HC, Norveç takımları Mortensrud Aker ve Krigjsa Sports takımları yer aldı. Grubundaki iki maçı da kazanan Nizip Zeugma, B Grubunu ikinci sırada tamamlayan Kringjsa Sports ile final maçı oynadı. Bu maçı 4-2 kazanan Nizip Zeugma takımı ile  diğer çapraz eşleşme olan Epitok HC - Qormi Daikin maçını 2 - 1 kazanan Qormi Daikin şampiyon oldu.  Bu sonuçla birlikte Nizip Zeugma takımı ülkemizin adını 2023 yılında düzenlenecek Kulüpler Avrupa Şampiyonası C2'ye yükseltti.


Şampiyona sonrasında düzenlenen seremonide;


Nizip Zeugma'nın kupa ve madalyalarını Kırklareli Vali Yardımcısı Mehmet Faruk Saygın takdim ederken, Qormi Daikin takımının kupa ve madalyalarını ise Kırklareli Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu verdi.

Şampiyona seremonisinde bireysel ödüller kategorisinde Gol Kralı ödülünün sahibi Nizip Zeugma'dan Müslüm Elagöz olurken, en iyi kaleci unvanının sahibi Nizip Zeugma'dan İbrahim Şamil Köşker oldu. Şampiyonanın en iyi oyuncusu ödülünü ise Kringjsa Sports takımından Thomas Vasiluta aldı.