TÜRKİYE HOKEY FEDERASYONU

Atatürk Hokey Federasyonu
A MİLLİ KADIN TAKIMIMIZ AVRUPA ŞAMPİYONASINI 9. SIRADA TAMAMLADI

A MİLLİ KADIN TAKIMIMIZ AVRUPA ŞAMPİYONASINI 9. SIRADA TAMAMLADI

8 -11 Şubat 2024 tarihleri arasında Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Kadınlar Salon Hokeyi Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden A Milli Kadınlar Salon Hokeyi Milli Takımımız şampiyonayı 9. sırada tamamladı. 

Avrupa’nın en iyi 10 ülkesinin bulunduğu en üst kategoride yer alan şampiyonada iki grupta toplam 10 ülke mücadele etti. Ay Yıldızlılarımız ile birlikte Belçika, Çekya, İspanya ve ev sahibi Almanya A grubunda, Avusturya, İtalya, Polonya, İsviçre ve Ukrayna ise B grubunda yer aldı. Millilerimiz ilk maçında Belçika'ya 4-2, ikinci maçında Almanya'ya 7-2, İspanya'ya 8-5, Çekya'ya ise 6-1 mağlp oldu. Kendi grubunu 5. sırada tamamlayan millilerimiz diğer gurubu son sırada tamamlayan İtalya ile 9.'luk maçına çıktı. İtalya'yı 10-7'lik skorla mağlup eden millilerimiz şampiyonayı 9. sırada tamamladı.

A Milli Kadın Hokey Takımımızın golcü oyuncusu Fatma Songül Gültekin şampiyonada attığı 9 gol ile şampiyonanın Gol Kraliçesi unvanının sahibi oldu. Şampiyona finalinde Polonya'yı 3-2 mağlup eden Almanya şampiyon oldu.